اندروید باکس چیست و چه کاربردی دارد؟ و چرا به تهدیدی برای تولیدکنندگان تلویزیون های هوشمند تبدیل شده است؟ آیا اندروید باکس همان تی وی باکس (TV box) است؟ البته که اندروید باکس، تی وی باکس و ست تاپ باکس سه مفهوم کاملا مستقل از هم هستند. اما بگذارید قبل از پاسخ دادن به دیگر سوالات یک مسئلهی سرّی و مهم را به شما بگوییم.
سرگرمی به کمک فناوری!
این عبارت دقیقا موقعیت اندروید باکس در میان سخت افزارهای قابل اتصال به تلویزیون و دلیل محبوبیت آن در میان کاربران TV را نشان میدهد. در دنیای مدرن امروزی، سرگرمی دیگر تنها به معنای محدود بودن به گوش دادن به موسیقی و نگاه کردن فیلم و سریالهای معدود سر ساعت خاصی نیست.
دنیای سرگرمی این روزها خیلی گسترش یافته است و پیوسته در حال پیشرفت است. مخاطبان به بینهایت محتوا برای تماشا دسترسی دارند.
شما نیز میخواهید تجربه تماشای کامل محتوا، بازی و برنامه بر روی تلویزیون را داشته باشید؟ پس به یک تلویزیون هوشمند نیاز دارید. نه! دیگر نیازی به تلویزیون هوشمند نیست. با هزینه بسیار پایینتر یک اندروید باکس این امکانات را به شما ارائه خواهد داد.
در واقع android box یک گجت استریم محتوا بر روی تلویزیون است و یک خوبی که دارد این است که تنها به واسطه یک کابل HDMI به انواع تلویزیونهای قدیمی و جدید قابل نصب است.
با اندروید باکس، مخاطبان میتوانند به بخش تمام نشدنی از محتواهای سینمایی (فیلم و سریال)، غیرسینمایی (کانالها و شبکهها)، صوتی (موسیقی و آهنگ)، ورزشی (برنامههای پخش زنده، بازپخش و اپ های سلامت) و برنامههای اندرویدی قابل نصب بر روی تلویزیون (فیلیمو، نماوا، جیم شو، آپارات، تلگرام و …) دسترسی کامل داشته باشند.
و اما بر روی تعریف اندروید باکس، کاربرد آن، نحوه کار با آن و نکات مهمی که پیش از خرید اندروید باکس باید بدانید تمرکز خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اندروید باکس چیست؟
اندروید باکسها دستگاههای پخشکنندهی خانگی با سیستم عامل اندرویدی هستند که با اتصال به تلویزیون، قابلیتهای سیستم عامل اندروید را برای کاربران تلویزیونی فراهم میکنند. به زبان ساده این دستگاهها به شما این امکان را میدهند که با هزینهی بسیار کم، تلویزیونتان را هوشمند کنید.
از نظر ابعاد و اندازه عمومل با ستتاپباکس یا گیرندههای دیجیتال هم اندازه هستند، البته گاها کوچکتر نیز (15 در 15 سانتیمتر) میباشند. همین ابعاد کوچک امکان جابه جا کردن و استفاده در محیطهای مختلف را بسیار آسان ساخته است.
71.94 درصد کاربر با دیوایسهای با سیستم عامل اندروید کار میکنند. تعداد کاربران دیوایسهای اندرویدی در سال 2022 از 2.5 میلیارد نفر نیز بالاتر رفته است. برای همین اندروید را محبوبترین سیستم مدیریت سیستم در جهان میدانند.
اندروید باکس نیز با پشتیبانی از سیستم عامل اندروید نسخههای جدید به درصد بالایی از کاربران این نوع سیستم عامل خدمات ارائه میدهد.
- البته کاربران iOS یا آیفون لازم است بدانند که نت باکس تنها اندروید باکس داخل کشور است که از قابلیت airplay پشتیبانی میکند.
برای مثال با استفاده از آن میتوانید محتوای آنلاین مثل فیلم، سریال، شوهای تلویزیونی و مسابقات زندهی ورزشی را تماشا کنید. اپلیکیشنهای اندرویدی را روی تلویزیون داشته باشید و بازیهای محبوبتان را روی آن اجرا کنید.

تاریخچه اندروید باکس
قبل از این که بدانید اندروید باکس چیست بهتر است کمی با تاریخچهی آن آشنا شوید. اندروید تی وی در سال 2014 معرفی و به عنوان جایگزینی برای گوگل تی وی شناخته شد. اندروید تی وی یک نسخه بهینه شده مختص به تلویزیون است. ما در یک مقاله به طور کامل از اندروید تی وی برای شما گفتهایم. قطعا مطالعه این دو مقاله در کنار هم بخش زیادی از سوالات و ابهامات شما در زمینه اندروید باکس و اندروید تی وی حل خواهد کرد.
به دنبال معرفی گوگل تی وی در سال 2010 توسط گوگل و معرفی اندروید تی وی در سال 2014 توسط شرکت ایسوس، تولیدکنندگان اندروید باکسها نیز از برندهای مختلف شروع به ساخت و عرضه محصولات خود کردند.
اما کاربرد گسترده اندروید باکسها در داخل کشور خودمان و در چند سال گذشته با گرانی تلویزیونهای هوشمند بسیار بیشتر شده است.
چرا که با داشتن این android box نیازی به عوض کردن تلویزیون و تهیه تلویزیون هوشمند ندارید.
اندروید باکس ها چگونه کار میکنند؟
اندروید باکس ها در دستهی مینیکامپیوترها قرار میگیرند چرا که تمامی قطعات یک سیستم کامپیوتری (پردازنده مرکزی، حافظهی رم، حافظهی داخلی، تراشههای ارتباطات بیسیم، ورودی و خروجیها) روی برد آنها قرار دارد. بنابراین اندروید باکس یک سیستم کامل است که تنها به یک نمایشگر (عموما تلویزیون) نیاز دارد تا رابط کاربری روی آن نمایش داده شود. سپس توسط یک واسط (ریموت کنترل)، عملکرد مورد نظر شما را انجام میدهد.
وجود تراشههای اتصال به اینترنت روی برد آنها این امکان را فراهم میسازد که به سادگی بتوانید آنها را به اینترنت متصل کنید (از طریق وایفای و یا با استفاده از کابل لن ) و از سرویسهای اینترنتی استفاده کنید.

قابلیت هایی که اندروید باکس به تلویزیون اضافه می کند:
بی نهایت فیلم و سریال ببینید و به اپلیکیشنهای فیلیمو، نماوا، فیلم نت، آنتن و غیره بر روی تلویزیون دسترسی داشته باشید
- اپهای مختلف شبکههای اجتماعی را روی تلویزیون باز کنید
- آهنگهای مورد علاقه خود را از تلویزیون پخش کنید.
- برنامههای اندرویدی بر روی تلویزیون نصب کنید
- از قابلیت میرورینگ یا کست استفاده کنید و گوشی خود را به تلویزیون انتقال دهید
- بازی کنید
- و …
کاربرد اندروید باکس چیست ؟
این دستگاهها ممکن است در کاربردهای متفاوتی بکار گرفته شوند. از جمله به عنوان پخشکنندهی خانگی و یا به عنوان هاب اصلی اشیا متصل به اینترنت (مثل دوربین امنیتی، لامپ هوشمند و …).
امروزه اکثر کاربران از اندروید باکس به عنوان گیرنده و پخشکنندهی محتوای اینترنتی استفاده میکنند. بطور کلی از جمله امکاناتی که استفاده از این دستگاهها برایتان فراهم میکنند عبارت است از:
هر محتوایی که دلتان خواست را در هر زمانی که دلتان خواست تماشا کنید!
به جرات میتوان گفت که این اصلیترین دلیل برای تولید دستگاههای اندروید باکس بوده است. گوگل بارها در اسناد خود به این مسئله اشاره کرده است که اندروید باکس، تماشای انواع محتوا بر روی تلویزیون را بسیار آسان ساخته است.

در کانالهای تلویزیونی یا ماهوارهای فقط میتوان در زمانهای محدود و مشخصی به محتوا دسترسی داشت. قطعا برای شما هم پیش آمده است که زمان پخش یک فیلم یا سریال را فراموش کرده باشید، یا نتوانید برنامه مورد علاقهتان را ببینید چون یکی از اعضای خانواده مشغول تماشای برنامهی دیگری است. با استفاده از اندروید باکس ها دیگر از این مشکلات نخواهید داشت.
در نت باکس شما به سرویس اختصاصی فیلم لند دسترسی دارید که در آن امکان تماشای بینهایت فیلم و سریال خارجی با زبان اصلی و زیرنویس برای شما فراهم است.
استریم های پخش فیلم و سریال داخلی
اگر از طرفداران تماشای فیلم و سریال بر روی استریمهای نماوا، فیلیمو، فیلم نت، پیشتاز مووی و غیره هستید، تنها با داشتن یک android box میتوانید روی تلویزیونهای قدیمی و جدید میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
با تبلیغهای زیاد و مزاحم خداحافظی کنید.
ممکن است در حال تماشای تکرار یک قسمت از سریال مورد علاقهتان روی تلویزیون باشید و یا یک فیلم از شبکههای ماهوارهای ببینید: فرقی نمیکند! به هر حال مجبورید تبلیغهای زیاد و نامربوط را تحمل کنید. اما اگر محتوا را به صورت اینترنتی ببینید دیگر مجبور نیستید این حجم از تبلیغات را تحمل کنید.
دانلود و اجرای بازی ها روی تلویزیون
بازیهای اندرویدی جزو محبوبترین بازیهای دنیا هستند. هزاران هزار بازی برای اندروید ساخته شده که احتمالا شما طرفدار حداقل یکی از آنها هستید. شما با استفاده از اندروید باکس به تعداد قابل قبولی بازی اندرویدی روی تلویزیونتان دسترسی دارید!
اگرچه اندروید باکسها به طور اختصاصی برای دانلود و اجرای بازی توسعه نیافتهاند. اما بسیاری بازی سبک مخصوصا برای کودکان را میتوانید داخل اندروید باکس نصب و اجرا کنید.
گوش دادن به موسیقی
پخش و گوش دادن به انواع موسیقی از هر سبکی که علاقه دارید، دیگر خصوصیت مربوط به اندروید باکس است. بعنوان مثال شما در اندروید باکس نت باکس به موزیک لند دسترسی دارید. این یک سرویس اختصاصی برای این دستگاه است که شما در ان به بینهایت آهنگ و ترَک از خوانندگان مختلف دسترسی دارید.
وبگردی
نظرتان در مورد وبگردی روی تلویزیون چیست؟ این روزها کاربران زیادی از ما در مورد مرورگرهای تلویزیون میپرسند. این دستگاه با قابلیت نصب مرورگرهای خاص و بهینه از جمله Browse Here، Google Chrome و … امکان وبگردی را برای شما روی tv فراهم کردهاند.
دنبال کردن اخبار داخل و خارج
با این دستگاه به کانالها و برنامههای خبری دسترسی دارید و به طور کامل میتوانید هر لحظه که بخواهید اخبار را دنبال کنید.
مزایا و معایب اندروید باکس
چه نقاط مثبت و منفی در مورد اندروید باکس ها وجود دارد؟ تمام قابلیتهایی که برای اندروید باکسها ذکر شد، جزو نقاط مثبت و مزایای اندروید باکس است. در کنار آن، موارد زیر را نیز میتوان اضافه کرد:
- قیمت ارزان: قیمت بسیار مناسب اندروید باکسها خرید آن را کاملا بهصرفه و اقتصادی ساخته است. به طوریکه حتی تجربه کردن آن نیز ارزش دارد.
- امکان نصب انواع اپلیکیشنهای اندرویدی روی تلویزیون: علاقمندان به نصب برنامههای آموزشی، اجتماعی، ورزشی و غیره میتوانند از این قابلیت اندروید باکسها بهرهمند شوند.
- استفاده از سرویسهای پخش فیلم و سریال فیلیمو، نماوا، یوتیوب، آپارات و …
- امکان نصب برنامه بازی و کانالهای مخصوص کودکان
- داشتن حافظه داخلی قابل ارتقا
- امکان اتصال موس، کیبورد و دسته بازی
معایب اندروید باکس چیست؟
- بهروزرسانی عموما با مشکل مواجه میشود. آپدیت کردن سیستم عامل یک اندروید باکس عموما از سوی سازنده است. البته در نت باکس بخش به روزرسانی روی دستگاه برای کاربران وجود دارد.
- عدم پشتیبانی از بازیهای سنگین
انواع اندروید باکس
یکی از مواردی که هنگام بررسی اندروید باکس با آن مواجه میشوید، تنوع مدل بسیار زیاد است. در واقع شبیه به بازار موبایل، بازار اندروید باکس نیز مملو از مدلها و قیمتهای متفاوت است که ممکن است شما را سردرگم کند.
از ویژگیهای مشترک اندرویدباکسها میتوان به پورت HDMI، پورت USB، پورت ورودی و خروجی صدا، امکان نصب کارت حافظه، کارت شبکه وای فای و GPS بلوتوث اشاره کرد. جدا از این موارد به صورت ساده، تفاوت اصلی این دستگاه ها در لایه سختافزار و نرمافزار است.
انواع اندروید باکس از نظر سخت افزار
از لحاظ سختافزاری باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- پردازندهی اصلی
- مقدار حافظهی رم و حافظهی داخلی
- اتصالات
عموم اندرویدباکسهای موجود در بازار ایران از پردازندههای شرکت Amlogic ، Allwinner و یا Rockchip استفاده میکنند. یکی از فاکتورهای اصلی تاثیرگذار در قیمت اندروید باکس، همین پردازنده است.
حافظهی رم و حافظهی داخلی نیز روی قیمت اندرویدباکس تاثیر بسزایی دارند. در نوشتار تاثیر حافظهی رم روی عملکرد اندروید باکس بررسی کردهایم که چه مقدار حافظهی رم برای اندروید باکس کافیست.
اما به طور خلاصه میتوان گفت مقدار حافظهی رم مورد نیاز شما بستگی به کاربرد شما دارد. ممکن است android box فقط پخشکنندهی محتوای آنلاین در خانه شما باشد که در این صورت حافظهی رم کم نیز پاسخگوی نیاز شما هست.
حافظهی داخلی در واقع تعیین میکند که شما چقدر فضا برای اپلیکیشنها (نصب و اطلاعات اپلیکیشنها) و فایلهای چندرسانهای در اختیار دارید.
یکی از نکات مهم در لایه سختافزار دستگاه، اتصالات دستگاه است. نحوه اتصال دستگاه به اینترنت (به صورت بیسیم، با استفاده از کابل LAN و یا با هر دو پروتکل)، داشتن و یا نداشتن بلوتوث، حافظههای جانبی قابل اتصال به دستگاه (USB2.0، USB3.0 و SD card)، خروجی تصویر (HDMI، av)، خروجی صدا و … از نکاتی هستند که عموما روی انتخاب شما و قیمت دستگاه تاثیر گذارند.

انواع اندروید باکس از نظر نرم افزار
از لحاظ نرمافزاری اندروید باکس ها به دو دسته تقسیم میشوند. اندروید باکس با سیستم عامل اندروید موبایل و با سیستم عامل اندروید تیوی.
در نوشتارهای پیشین مفصلا دربارهی تفاوت اندروید موبایل و اندروید تیوی توضیح دادهایم. در اینجا فقط اشاره میکنیم که هستهی اصلی این دو سیستم عامل همان اندروید همیشگی است و تفاوت در آنها عموما به دسترسیها و اپلیکیشنها باز میگردد.
برای مثال در اندروید تیوی، نسخهی تلویزیون اپلیکیشن گوگل پلیاستور (فروشگاه نرم افزاری اندرویدی گوگل) قرار دارد که روی آن فقط اپلیکیشنهای مناسب تلویزیون وجود دارند و بنابراین اگر کاربر بخواهد اپلیکیشنهای نسخه موبایل را نصب کند باید از برنامههای دیگری استفاده کند.
اندروید باکس مناسب چه ویژگی هایی دارد؟
انواع مختلف این دستگاه ها را از نظر سخت افزار و نرم افزار بررسی کردیم. قطعا همه ما میدانیم که ارزانترین اندروید باکس لزوما بهترین اندروید باکس نیست.
شما در خرید android box باید ویژگیهای ساختاری را به خوبی بررسی کنید سپس مناسبترین قیمت را انتخاب کنید. مهمترین مشخصاتی که در مورد اندروید باکسها در بخش مقایسه میتوانید مد نظر داشته باشید، شامل موارد زیر است:
رم اندروید باکس
رم اندروید باکس بسته به میزان انتظارات شما و سنگینی کارهایی که با آن انجام میدهید متفاوت است. در حالت عادی برای کارهای معمولی، تماشای فیلم و سریال بدون هنگی و بازیهای سبک، اندروید باکس با رم 2GB کافی است. اگر به دنبال بازیهای سنگین بدون لگ روی تلویزیون هستید بهتر است android box با رم 4 گیگابایت به بالا تهیه کنید.
حافظه داخلی
حافظه داخلی اندروید باکس این امکان را برای شما فراهم میکند که برنامه و اپلیکیشنهایی که میخواهید را بر روی تلویزیون نصب کنید. قطعا حافظه داخلی بیشتر یک مزیت محسوب خواهد شد. اما باید به این فکر کنید که آیا شما به دنبال این حافظه زیاد هستید یا خیر.
پشتیبانی از کارت SD
حافظه داخلی کم اندروید باکسها به شرط برخورداری از قابلیت اضافه کردن کارت SD قابل حل است. چرا که امکان اضافه کردن کارت حافظه جانبی، فلش مموری و هارد اکسترنال به اندروید باکس نیاز شما به حافظه مورد نیاز را تامین خواهد کرد.
کیفیت تصویر
هدف نهایی، نمایش محتوا بر روی تلویزیون است. برای همین کیفیت تصویر در اندروید باکس یک مسئله بسیار مهم است. برای همین ما در نت باکس، در مدل جدید شاین کیفیت 6K را ارائه دادهایم.

تعداد و نوع پورت
تعداد بیشتر و متنوع پورتهای اندروید باکس این امکان را برای کاربران فراهم میکند که دستگاههای دیگر از جمله موس، کیبورد و غیره را اضافه کنند.
یک اندروید باکس خوب در حالت بهینه و عادی باید حداقل دو پورت USB را داشته باشد. برای اتصال لوازم وایرلس باز به پورت یو اس بی برای اتصال دانگل نیاز خواهید داشت.
در کنار اینها مجهز بودن به درگاه HDMI برای اتصال راحتتر اندروید باکس به تلویزیون اهمیت بسیار زیادی دارد.
امکان اتصال به بلوتوث
این مسئله از آنجایی برای کاربران تلویزیون اهمیت پیدا میکند که میخواهند دستگاه را به اسپیکرهای بلوتوثی یا هدفونهای بیسیم که با اتصال BLUETOOTH کار میکنند، متصل کنند.
خروجی اپتیکال صدا
چک کنید که آیا اندروید باکسی که میخرید مجهز به خروجی اپتیکال صدا هست یا خیر. کابل اپتیکال برای انتقال صدای دیجیتال طراحی شده است.

پشتیبانی از فرمت های صوتی و ویدیویی
از دیگر ویژگیهای مهم اندروید باکسها، قابلیت پشتیبانی از فرمتهای صوتی و ویدیویی متنوع است.
قابلیت اتصال به سرویس گوگل پلی
یکی دیگر از ویژگیهایی مهم، قابلیت اتصال به سرویس گوگل پلی است. با این سرویس شما میتوانید به سرویسهای کاربردی گوگل دسترسی داشته باشید.
امکان اتصال دسته بازی و گیم
این را همیشه مد نظر داشته باشید که اندروید باکسها هیچ وقت جایگزینی برای وسایل و گجتهای بازی نیستند. اگرچه امکان اتصال دسته بازی به اندروید باکس فراهم است اما سخت افزار دستگاه پاسخگوی بازیهای سنگین و انتظارات بالا نیست.
اندروید باکس روی چه تلویزیون هایی کار می کند؟
تلویزیون خانه شما چه نوع است؟ خبر خوب اینکه فارغ از قدیمی و جدید بودن تلویزیون شما، امکان نصب اندروید باکس به همه تلویزیونها فراهم است. از تلویزیونهای CRT، LCD و LED SMART گرفته تا تلویزیونهای QPED و OLED و … .
مسئله مهم اینجا استفاده از پورت USB برای انتقال تصویر از اندروید باکس به تلویزیون است. در تلویزیونهای قدیمی احتمال خیلی زیاد به AV نیاز خواهید داشت. ما در نت باکس هر دو مدل اتصال را فراهم کردهایم، اما برخی از اندروید باکسها امکان پشتیبانی با اتصال AV را ندارند.
نحوه اتصال اندروید باکس به تلویزیون چگونه است؟
اگر از اندروید باکس نت باکس استفاده میکنید پیشنهاد میکنم نوشتار نصب و راه اندازی اندروید باکس نت باکس را مطالعه کنید. اما به طور کلی برای نصب اندروید باکس باید به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید.
- یک سر کابل HDMI را به اندروید باکس و سر دیگر را به تلویزیون متصل کنید.
- آداپتور برق را به پریز متصل کنید.
- داخل ریموت کنترل باتری مناسب قرار داده و با دستگاه کار کنید.
- اگر قصد دارید اندروید باکس را به تلویزیون قدیمی (که ورودی HDMI ندارد) متصل کنید، اول اطمینان حاصل کنید که خروجی av دارد. عموما خروجی av اندروید باکس ها یک پورت تک خروجی است. پس از آن برای اتصال باید از کابل تبدیل ۱ به ۳ استفاده کنید.
ANDROID BOX TV
سوالات متداول
-آیا اندروید باکس همان اندروید تی وی است؟
خیر اندروید تی وی سیستم عامل مربوط به تلویزیونهای هوشمند اما اندروید باکس یک دستگاه برای بهرهمندی از قابلیتهای یک تلویزیون هوشمند است.
-تفاوت اندروید باکس و تی وی باکس چیست؟
تی وی باکس مجهز به سیستم عامل اندروید تی وی است و تنها برنامههای خاص بر روی آن قابل نصب است. اما اندروید باکس، سیستم عامل اندروید دارد و کاربرد گستردهتری از خود نشان میدهد.
-زبان منوی اندروید باکس فارسی است؟
عموما در حالت پیشفرض (مانند نت باکس) زبان اندروید باکس فارسی است. اما با رفتن به بخش تنظیمات دستگاه میتوانید زبان مورد نظر خود را عوض کنید.
-آیا اندرویدباکس، گیرنده دیجیتال دارد؟
خیر، android box با سیستم عامل اندروید و با اتصال به اینترنت کار میکند و آنتن یا گیرنده داخلی ندارد.
-آیا اندروید باکس سیم کارت هم میخورد؟
در برخی از دستگاهها بله و در برخی دیگر خیر
-میزان مصرف برق و اینترنت اندرویدباکس چقدر است؟
این مورد کاملا بسته به میزان تماشای فیلم و سریال و استفاده از خدمات اندروید باکس توسط کاربر دارد. اما میزان مصرف اینترنت اندروید باکس کاملا مشابه با گوشی است. میزان مصرف برق اندروید باکس نیز کمتر از گوشی موبایل است.
-آیا میتوان گوشی را به اندروید باکس وصل کرد؟
بله به کمک کابل و برنامههای میرورینگ از جمله میراکست، AIRPLAY و مودم وای فای میتوانید گوشی خود را به اندروید باکس وصل کنید.
-اندروید باکس برای تلویزیون های قدیمی نیز قابل استفاده است؟
بله android box با یک کابل HDMI قابل نصب بر روی انواع تلویزیونهای قدیمی و جدید است.
-قیمت اندروید باکس چقدر است؟
بسته به ویژگیهای سخت افزاری و فنی و کیفیت دستگاه قیمت متفاوت است. عموما در بازه 1 میلیون تومان تا 3 میلیون تومان
ثبت دیدگاه