اندروید تی وی چیست ؟ | همه‌ی آن چیزی که باید در مورد Android TV بدانید.

سیستم عامل اندروید برای دستگاه های زیادی عرضه شده است. آنقدر زیاد که بعید است همه آنها را بشناسید. از معروف ترین دستگاه ها مثل گوشی موبایل و تبلت گرفته تا اندروید برای ماشین و دستگاه های پوشیدنی (wearable devices) و صد البته برای تلویزیون. در این نوشتار تمرکز ما روی اندروید TV است. اگر تا به حال برایتان سوال بوده که اندروید تی وی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ چه تفاوتی با اندروید دارد؟ یا می‌خواهید اصطلاحات مرتبط با آن را بهتر بدانید در این مقاله از مجله نت باکس به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد. بعد از خواندن این مقاله می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا به اندروید تی وی نیاز دارید یا نه؟ در صورت نیاز چه محصولی مناسب شما است؟

برخی از سوال‌هایی که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد:

  • اندروید TV چه تفاوتی با دیگر تلویزیون‌های هوشمند دارد؟!
  • چگونه می‌توان بر روی اندروید TV فیلم خارجی تماشا کرد؟
  • چگونه می‌توان با اندرویدTV از فیلیمو استفاده کرد؟
  • چگونه می‌توان روی اندرویدTV بازی کرد؟
  • اندروید تی وی چه تفاوتی با گوگل تی وی دارد؟
  • اندروید باکس چیست و چه تفاوتی با اندرویدTV دارد؟
  • و …

اندروید تی وی

فهرست مطالب

اندروید تی وی چیست؟

اندروید تی وی نسخه‌ای از سیستم عامل اندروید است که گوگل آن را به صورت اختصاصی برای استفاده در تلویزیون‌های هوشمند ساخته است.

اندروید TV همانطور که از اسمش پیداست برای تلویزیون ساخته شده است. وقتی دستگاهی با اندروید تی وی دارید می توانید اپلیکیشن دلخواه‌تان را مستقیما روی آن نصب کنید، تصویر و فایل‌های موبایل‌تان را روی آن پخش (میرور) کنید و موسیقی گوش دهید. در واقع هسته‌ی اصلی، همان اندروید است اما با دسترسی و کارکردهای بیشتر.

اندروید TV برای نخستین بار به صورت رسمی  در سال 2014 روی پخش‌کننده‌ی nexus که متعلق به شرکت ایسوس است عرضه شد. گوگل قبل از آن در سال 2010 سیستم عاملی با نام Google TV به بازار عرضه کرده بود که موفقیت تجاری نداشت و بعد از سه سال از چرخه محصولات گوگل خارج شد تا جای خود را به اندروید TV بدهد. این سیستم عامل امروزه روی دستگاه‌های بسیار زیادی قرار می گیرد. از تلویزیون‌های هوشمند (سونی، TCL، شیائومی و …) گرفته تا ساندبارها، دستگاه‌های پخش‌کننده‌ی خانگی و البته اندروید باکس ها. اندروید TV همانطور که از اسمش پیداست برای تلویزیون ساخته شده است.

مزیت اصلی اندروید TV در واقع همان اندروید بودن آن است! بدین معنا که میلیون‌ها اپلیکیشن در دسترس شماست و البته به تعداد این اپلیکیشن‌ها افزوده می‌شود. چرا که ساخت و عرضه‌ی اپلیکیشن‌های اندرویدی بسیار متداول و ساده است. در ساخت اندرویدTV، تمرکز گوگل روی کاربران تلویزیونی بوده و بنابراین گوگل تمام اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اندروید (مثل گوگل پلی استور) را برای تلویزیون بازسازی کرده تا کار کردن با آن ها با ریموت کنترل ممکن باشد. اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید اپلیکیشن نسخه موبایل را روی اندروید TV (و اندروید باکس) نصب کنید. کاربران می توانند با سایدلود کردن مستقیم فایل نصبی و یا استفاده از هر فروشگاه نرم افزاری اندرویدی دیگر (مانند نت استور)، اپ های نسخه موبایل را روی اندروید تی وی نصب کنند.

یک نکته مهم در مورد اندروید تی وی

زمانی که از اصطلاح «اندروید تی وی» استفاده می‌شود ممکن است تصور بسیاری از افراد تلویزیون‌هایی باشد که سیستم عامل اندروید تی وی دارند اما در این مقاله هر جا که صحبتی یا اشاره‌ای به اندروید تی وی داشته باشیم، منظور ما سیستم عامل اندروید TV است نه یک نوع تلویزیون با اندروید تی وی!

اندروید چیست و چه تفاوتی با اندروید تی وی دارد؟!

اندروید سیستم عاملی است که از ابتدا برای کار روی صفحات لمسی موبایل و تبلت ساخته شده است و کاربر با لمس هر نقطه از صفحه می‌تواند فرمانی که مدنظر دارد را اجرا کند. ولی در تلویزیون داستان متفاوت است! با توجه به اینکه معمولا تلویزیون را از فاصله چند متری تماشا می‌کنیم، لمس کردن صفحه تلویزیون برای کار کردن با آن خیلی منطقی نیست! تنها ابزار ما برای برقراری ارتباط با تلویزیون ریموت کنترل آن است. پس هر سیستم عامل خوب بر روی تلویزیون باید برای کار با ریموت کنترل طراحی شده باشد. اندروید تی وی نسخه‌ای از اندروید موبایل است که گوگل آن را برای تجربه کاربری بهتر روی تلویزیون کمی تغییر داده است.

تفاوت‌های اندروید و اندرویدTV را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • در ساخت اندروید تی وی، تمرکز گوگل بر روی کاربران تلویزیونی بوده و از این رو تمام اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اندروید مانند گوگل پلی استور را برای استفاده در تلویزیون بازسازی کرده است.
  • اندروید یک سیستم عامل متن‌باز (open source) است که کدهای منبع آن در دسترس عموم است و هر کسی می‌تواند به این کدها دسترسی داشته باشد یا تغییرات مدنظر خود را اعمال کند. اما اندروید TV پروژه‌ای متن‌باز نیست و شرکت‌های ثانویه نمی‌توانند کدهای آن را مستقیما در محصولات خود استفاده کنند. مثلا سامسونگ می‌تواند اندروید را به راحتی با تغییراتی برای موبایل‌های خود عرضه کند ولی نمی‌تواند این کار را در مورد اندروید TV انجام دهد مگر اینکه تاییدیه گوگل را با پرداخت هزینه دریافت کند.
  • این دو سیستم عامل در سطوح اجرایی مختلف از سرویس‌ها تا نرم‌افزارها با هم متفاوت هستند. مثلا بر خلاف موبایل که هر شرکت نسخه‌ای از اندروید با لانچر اختصاصی خودش (بعنوان مثال One UI سامسونگ) را عرضه می‌کند در اندروید TV باید از لانچر خود گوگل استفاده کنند تا تاییدیه گوگل به آن دستگاه داده شود. برای مثال اگر از تلویزیون های هوشمند شیائومی استفاده کرده باشید می‌بینید که دو لانچر در آن وجود دارد. یک لانچر که محصول خود شیائومی است و یک لانچر که متعلق به گوگل است و برای استفاده از اندروید TV باید نصب شده باشد!

به طور خلاصه: Android TV سیستم عامل رسمی گوگل برای تلویزیون است. همانطور که از اسمش پیداست هسته اصلی آن اندروید بوده (که یعنی تمام قابلیت های اندروید را دارد) و در آن به گوگل پلی نیز دسترسی دارید. می‌توانید فیلم، سریال و انیمیشن ببینید، موسیقی گوش کنید، بازی و اپ اندرویدی نصب کنید و نهایتا تلویزیون خود را به هاب سرگرمی جذابی تبدیل کنید.

آیا تمام تلویزیون‌های هوشمند، دارای سیستم عامل اندروید تی وی هستند؟

سوالی که ممکن است تا اینجای مقاله برای برخی مطرح شود این است که آیا در دنیای تلویزیون‌های هوشمند تنها یک سیستم عامل به نام اندروید تی وی وجود دارد که تمام تلویزیون‌های هوشمند زیر پرچم آن عرضه می‌شوند؟ خیر! ولی نکاتی در مورد آن وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. 

مطلب پیشنهادی: تلویزیون هوشمند یا اندروید باکس؟

به چه تلویزیون‌هایی هوشمند گفته می‌شود؟

در یک تعریف کلی اگر یک تلویزیون‌ دارای سیستم عامل باشد و قابلیت اتصال به اینترنت هم داشته باشد به آن تلویزیون‌ هوشمند گفته می‌شود. با توجه به این تعریف تلویزیون‌هایی که مجهز به سیستم عامل اندرویدTV هستند هم زیرمجموعه‌ای از تلویزیون‌های هوشمند هستند. اما تلویزیون‌های هوشمند تنها به اندروید TV محدود نمی‌شوند و ممکن است از سیستم‌عامل‌های دیگری استفاده کنند.

علاوه بر اندروید TV از چه سیستم عامل‌هایی در تلویزیون های هوشمند استفاده می‌شود؟

شرکت‌های مختلف به انتخاب خود از سیستم عامل‌های مختلفی روی تلویزیون‌های هوشمند استفاده می‌کنند. از میان آنها می‌توان به سیستم عامل Web OS ال جی و Tizen سامسونگ اشاره کرد. با این وجود بیشتر کمپانی‌های بزرگ سازنده تلویزیون در دنیا مانند سونی، فیلیپس و پاناسونیک ترجیح می‌دهند به جای توسعه سیستم عامل خاص خود از اندروید تی وی استفاده کنند. به همین دلیل اندروید TV بیشترین سهم را از بازار سیستم عامل های مخصوص تلویزیون های هوشمند دارد.  

اندروید تی وی چه مزایایی نسبت به دیگر سیستم عامل‌های تلویزیون های هوشمند دارد؟

مزیت‌های اصلی اندروید تی وی نسبت به دیگر سیستم عامل‌ها را می‌توان در گستردگی اپلیکیشن‌های در دسترس برای تلویزیون و همچنین در دسترس بودن قابلیت دستیار صوتی قدرتمند گوگل در تلویزیون دانست. یکی دیگر از مزایای اندرویدTV امکان sideload کردن (روش سوم در نوشتار نصب اپلیکیشن روی اندروید باکس) اپلیکیشن‌ها در آن است که در دیگر سیستم عامل‌ها این امکان وجود ندارد. در ادامه بیشتر به این ویژگی خواهیم پرداخت. البته باید به این نکته توجه کنیم که در حال حاضر بسیاری از سرویس‌های گوگل مانند YouTube‌ یا از دسترس ما خارج هستند و یا مانند دستیار صوتی گوگل تحریم هستیم و در نتیجه برای ما بلااستفاده خواهند بود!

چه کارهایی را می‌توان با اندروید تی وی انجام داد که در تلویزیون‌های قدیمی ممکن نیست؟ (کاربردهای اندروید تی وی)

تلویزیون‌های غیرهوشمند سنتی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند بازه‌ی فرکانسی خاصی از امواج را دریافت کنند و آن‌ها را به صدا و تصویر قابل پخش تبدیل کنند. فراتر از این، کار خاصی را با این تلویزیون‌ها نمی‌توان انجام داد.  اما اندرویدTVها به دلیل داشتن سیستم عامل و قابلیت اتصال به اینترنت توانایی انجام کارهای بیشتری دارند که در ادامه با جزییات بیشتر به آنها خواهیم پرداخت. 

اندروید TV بیش از هر چیز برای تماشای فیلم و سریال، گوش دادن به موسیقی و تماشای فایل های روی گوشی موبایل (میرور) و در کل استفاده از محتوا روی تلویزیون ساخته شده است. اپلیکیشن های استریم آنلاین مثل نتفلیکس، هولو، HBO، اسپاتیفای و … نسخه‌های مناسب برای اندرویدTV دارند. البته پلتفرم های ایرانی پخش محتوای آنلاین مثل فیلیمو، نماوا، آنتن، تلوبیون و برخی دیگر نیز نسخه های اندروید TV عرضه کرده‌اند.

بجز تماشای محتوای آنلاین و پخش موسیقی روی اندروید TV، می توانید اپلیکیشن های ورزش در خانه و آموزشی را نیز روی تلویزیون نصب کنید. همچنین دستیار صوتی گوگل (Google Assisstant) و سیستم مدیریت خانه هوشمند گوگل به صورت خاص برای اندرویدTV بازطراحی و عرضه شده است.

نصب برنامه‌های مختلف روی اندروید تی وی

همان طور که بالاتر هم گفتیم، اندروید تی وی نسخه‌ی اصلاح‌شده‌ی اندروید برای تلویزیون است. همین مسئله باعث می‌شود بتوان روی اندروید تی وی برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های مختلفی را نصب کرد.

رابط کاربری Google Play Store

برای نصب اپلیکیشن هم کافی است به یکی از اپ استور‌های موجود در اندروید تی وی مانند گوگل پلی استور و یا استورهای ایرانی کافه بازار و نت استور وارد شد و اپلیکیشن مورد نیاز را دانلود و روی اندروید تی وی نصب کرد.

مطلب پیشنهادی: نصب اپلیکیشن روی تلویزیون هوشمند و اندروید باکس

استفاده از مرورگر در اندروید تی وی برای وب گردی و جستجو در گوگل

قابلیت اتصال به اینترنت در اندروید تی وی‌ها به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید بر روی تلویزیون وب‌گردی کنید و هر موضوعی را در موتورهای جستجو مانند گوگل سرچ کنید. البته برای این کار ابتدا به نصب یک مرورگر روی اندروید تی وی احتیاج خواهید داشت. برای آگاهی بیشتر در مورد این مسئله نوشتار ما در مورد استفاده از مرورگرها بر روی اندروید تی وی و اندروید باکس را بخوانید.

تماشای فیلم و سریال در اندروید تی وی

قابلیت نصب اپلیکیشن‌های مختلف بر روی اندروید تی وی باعث می‌شود بتوانید اپلیکیشن‌هایی همچون نتفلیکس، فیلیمو و نماوا را روی اندروید تی وی خود نصب کنید و با تهیه اشتراک هر کدام از این سرویس‌ها به راحتی فیلم و سریال مورد علاقه خود را در تلویزیون تماشا کنید. دیگر به اتصال کابل‌های مختلف و کارهای عجیب و غریب نیازی ندارید! کافی است کنترل تلویزیون را بردارید و آن را روشن کنید.

مطلب پیشنهادی: تماشای فیلم و سریال خارجی روی تلویزیون با اپلیکیشن فیلم لند

بازی روی اندروید تی وی

یکی از امکاناتی که سیستم عامل اندروید تی وی در اختیار شما قرار می‌دهد نصب بازی‌های مختلف روی تلویزیون است. گرچه تعداد بازی‌هایی که روی اندروید تی وی قابل اجرا باشند کمتر از اندروید است ولی با این وجود عناوینی وجود دارند که با نصب آن‌ها از طریق استورهای مختلف می‌توانید با ریموت کنترل تلویزیون بازی کنید و از آن‌ها لذت ببرید.

پخش و میرورینگ صفحه گوشی و لپتاپ به اندروید تی وی

منظور از میرور کردن صفحه گوشی یا لپتاپ روی تلویزیون، پخش محتوای صفحات آن‌ها در تلویزیون است. برای این کار یا می‌توان از قابلیت‌های برخی از اندروید تی وی‌ها مانند Chromecast و یا در صورت پشتیبانی از پروتکل Airplay‌ استفاده کرد. با این کار دیگر نیازی به اتصال سیمی بین دو وسیله نیست و به راحتی و در لحظه می‌توان صفحه گوشی را تلویزیون پخش کرد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد نوشتارهای ما در مورد میرورینگ را بخوانید. لازم به ذکر است که نت باکس تنها اندروید باکسی است که از پروتکل Airplay‌ پشتیبانی می‌کند!

اندروید تی وی چه مزایا و معایبی دارد؟

تلویزیون هوشمند و اندروید تی وی در طول یک دهه توانسته فرمول قدیمی و آشنایی که در تلویزیون وجود داشت را به هم بریزد و همه چیز را از نو بسازد. امروزه بزرگترین کسب و کارهای تلویزیونی مانند نتفلیکس، اچ بی او و آمازون‌پرایم بر پایه‌ی اپلیکیشن‌ها و مخصوصا اپلیکیشن‌های تلویزیون‌های هوشمند کار می‌کنند.  این روزها با داشتن یک اندروید تی وی می‌توان به هر محتوای دلخواهی از هر گوشه‌ی اینترنت و بدون محدودیت مکانی و زمانی خاصی دسترسی پیدا کرد. از این رو اندروید تی وی ارمغان‌آور پیشرفت‌های زیادی برای ما بوده که در این بخش کمی جزیی‌تر به آنها می‌پردازیم. اگر به نتفلیکس، اچ بی او، آمازون‌پرایم و … دسترسی ندارید، حتما با فیلم لند آشنا شوید!

مزایای اندروید تی وی

از مزایای اندروید تی وی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • امکان دسترسی به انواع فیلم و سریال‌ها از طریق سرویس‌های مختلف، بدون محدودیت در زمان و کیفیت پخش
  • امکان نصب اپلیکیشن‌های متنوع با کاربردهای مختلفی همچون وب‌گردی، مدیریت فایل در تلویزیون و …
  • امکان نصب و انجام برخی بازی‌ها روی تلویزیون
  • توانایی استفاده از لانچرها و رابط‌های کاربری گوناگون
  • توانایی sideload کردن اپلیکیشن‌های مختلف روی تلویزیون
  • و …

معایب اندروید تی وی

اندروید TV به خودی خود نقاط ضعف چندانی ندارد و پیشتازی آن در بازار سیستم عامل‌های تلویزیونی بی‌دلیل نیست. اما استفاده از اندرویدی تی وی در ایران مسئله‌ای دیگر است و مشکلاتی برای استفاده از آن وجود دارد. باید به این مشکلات اشاره کنیم تا قبل از خرید تصمیم خود را متناسب با این موارد اتخاذ کنید.

  • در حال حاضر دسترسی به استور Play Store‌ از داخل ایران محدود شده است و نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم. البته چندین استور ایرانی دیگر مانند کافه بازار و نت استور در دسترس هستند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
  • حتی در صورت دانلود برخی برنامه‌ها مانند Netflix و Amazon prime بر روی اندروید تی وی، به علت محدودیت‌های اینترنت نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد و برای استفاده به نرم‌افزارهای تغییر آی پی احتیاج خواهید داشت. مشکل دیگر آنجاست که استفاده از این نوع نرم‌افزارها در اندروید TVمانند اندروید و ویندوز آسان نیست و برای این کار مشکلات زیادی خواهید داشت.

خبر خوب! ما در نت باکس، نسخه‌ای از اندرویدTV را از ابتدا و بدون محدودیت ساخته‌ایم! این نسخه از اندروید تی وی را با نام NetOS و در قالب اندروید باکس نت باکس عرضه کرده‌ایم تا با یک هزینه معقول بتوانید تلویزیون خود را به اندرویدTV (بدون محدودیت های خارجی) مجهز کنید. 

مطلب پیشنهادی: اندروید باکس نت باکس چیست؟

اندروید باکس نت باکس

چگونه می‌توان از اپلیکیشن‌های مختلف روی اندروید تی وی استفاده کرد؟

اندرویدTV به ما این امکان را می‌دهد که از اپلیکیشن‌های مختلفی روی آن استفاده کنیم. این اپلیکیشن‌ها امکاناتی همچون تماشای فیلم و سریال، گوش دادن به موزیک، مدیریت فایل‌ها، عوض کردن لانچر و امکانات دیگری را به تلویزیون ما اضافه می‌کنند. در این قسمت می‌خواهیم در مورد اپلیکیشن‌های اندروید تی وی و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها صحبت کنیم.

کاربردهای اندروید تی وی و نصب اپلیکیشن روی اندروید تی وی

چگونه می‌توان روی اندروید TV اپلیکیشن نصب کرد؟

برای نصب اپلیکیشن روی اندروید TV دو روش کلی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم. نکته‌ای که باید قبل از نصب اپلیکیشن‌های مختلف در تلویزیون به آن توجه کنید میزان سازگاری این اپلیکیشن‌ها با اندروید TV است. مسئله این است که سیستم عامل اندروید نسبت به اندروید TV سابقه و گستره‌ی بیشتری دارد و اکثر اپلیکیشن‌های اندرویدی برای کار بر روی اندروید ساخته شده‌اند.  ولی اندروید TV به علت ساختار متفاوتی که دارد نیاز به تغییر اپلیکیشن‌ها دارد تا در تلویزیون قابل استفاده باشند. به همین خاطر تعداد اپلیکیشن‌هایی که برای اندروید TV در دسترس است بسیار کمتر از اندروید است.

روش اول: نصب از اپ استورهای اندروید TV

اولین و راحت‌ترین روش نصب اپلیکیشن روی اندروید تی وی استفاده از استورهای موجود بر روی آن است. در دسترس‌ترین استور فعلی که به طور پیش‌فرض در همه‌ی اندروید تی وی‌ها وجود دارد Play Store گوگل است. متاسفانه فعلا به دلیل محدودیت‌های اینترنتی در ایران، به این استور دسترسی نداریم. البته جایگزین‌های دیگری برای این استور وجود دارد که از میان آنها می‌توان به بازار و نت استور نت باکس اشاره کرد که می‌توانید به راحتی برنامه‌های دلخواه خود را از آن‌ها دانلود کنید.

روش دوم: نصب اپلیکیشن مستقل، sideload‌ یا سایدلودینگ

زمانی که به هر دلیلی اپ استورها در دسترس نباشند و یا بخواهید اپلیکیشنی را روی اندروید TV نصب کنید که در این استورها موجود نباشند باید از روش سایدلودینگ استفاده کنید. مثلا اگر بخواهید گوگل کروم را روی اندروید تی وی نصب کنید مجبور به استفاده از این روش هستید. چون در Play Store‌ موجود نیست! در روش سایدلودینگ باید به جای نصب مستقیم، فایل apk اپلیکیشن مورد نظر خود را دانلود کنید و آن را به تلویزیون انتقال دهید. برای دانلود فایل apk می‌توانید از سایت‌هایی مثل apkmirror استفاده کنید. برای انتقال فایل به تلویزیون هم می‌توانید از اپلیکیشن‌های مدیریت فایل و یک فلش و یا برنامه‌ی Send Files to TV‌ و گوشی خود استفاده کنید. بعد از انتقال فایل به تلویزیون کافی است آن را روی اندرویدTV نصب کنید که فرآیندی شبیه اندروید دارد.

آیا می‌توان روی اندرویدTV اپلیکیشن‌های ایرانی هم نصب کرد؟!

بله امکان نصب اپلیکیشن‌های ایرانی هم روی اندرویدTV وجود دارد ولی برای این کار بهتر است از اپلیکیشن‌هایی استفاده کنید که برای کار روی تلویزیون بهینه شده باشند. برای نصب این اپلیکیشن‌ها هم در صورتی که نتوانید آن‌ها را در Play Store گوگل بیابید می‌توانید از استورهای ایرانی مانند کافه بازار و نت استور استفاده کنید.    

آیا می‌توان روی اندروید تی وی فیلیمو، نماوا و یا فیلم‌نت هم تماشا کرد؟

برای تماشای فیلیمو، نماوا و فیلم نت روی اندروید تی وی می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در بالا گفتیم اپلیکیشن‌های هر کدام از آن‌ها را روی اندرویدTV نصب کنید و محتوای آن‌ها را از تلویزیون تماشا کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله ما در مورد فیلیمو، نماوا و فیلم‌نت در تلویزیون را بخوانید.

لانچر اندروید تی وی چیست؟

یکی از اصطلاحات مرتبط با اندرویدTV که احتمالا تا به حال شنیده‌اید و در این مقاله هم چند بار به آن پرداخته بودیم کلمه‌ی لانچر است.  لانچر در اندروید تی وی در واقع همان بخش Home اندروید تی وی است؛ همان چیزی که وقتی تلویزیون را روشن می‌کنید با آن مواجه می‌شوید. لانچر ترتیب و نحوه نمایش اپلیکیشن‌ها و محتوایی که در اندروید تی وی نشان داده می‌شود را تعیین می‌کند. شاید بتوان لانچر در اندروید تی وی را معادل دسکتاپ در ویندوز دانست. 

بهترین لانچر اندروید تی وی چیست؟

اندروید تی وی‌ها به صورت پیشفرض مجهز به لانچر گوگل هستند، ولی در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید لانچرهای دیگری را روی اندروید تی وی نصب کنید. انتخاب بهترین لانچر بستگی به سلیقه هر شخص دارد و نمی‌توان یک لانچر خاص را به عنوان بهترین به همه پیشنهاد کرد. سازندگان اندروید باکس‌های مجهز به اندروید تی وی هم گاهی اوقات لانچرهای اختصاصی خود را می‌سازند و روی اندروید باکس عرضه می‌کنند. برای مثال می‌توان به NetboxLauncher شرکت نت باکس اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر با لانچر و آشنایی با برخی از بهترین لانچرها مقاله ما در مورد بهترین لانچرهای اندروید تی وی را بخوانید.

Netbox Launcher

اندروید باکس چیست و چه رابطه‌ای با اندروید تی وی دارد؟

برای آنکه بتوانیم اندروید باکس‌ها را کامل توضیح بدهیم باید ابتدا اصطلاحی دیگر را توضیح بدهیم که رابطه‌ی تنگاتنگی با اندروید باکس دارد!

تی وی باکس چیست؟

کلمه‌ی تی وی باکس به تمام گجت‌هایی اطلاق می‌شود که به صورت جانبی و با کابل به تلویزیون متصل می‌شوند و برخی قابلیت‌های جدید را به تلویزیون اضافه می‌کنند. حال با توجه به این که این قابلیت‌های اضافه چه چیزی باشند، به تی وی باکس‌ها نام‌های مختلفی اطلاق می‌شود. برای مثال ست‌تاپ باکس‌ها جزوی از تی وی باکس‌ها هستند که وظیفه آنها دریافت امواج تلویزیونی خاص و تبدیل آن به حالت قابل پخش در تلویزیون است. هم‌اکنون در ایران ما از این تی وی باکس‌ها با عنوان «گیرنده دیجیتال» استفاده می‌کنیم.

اندروید باکس چیست؟

اندروید باکس‌ ها زیرمجموعه‌ای از تی وی باکس‌ها هستند و گاهی به آنها اندروید تی وی باکس هم گفته می‌شود. اندروید باکس ها دستگاه‌هایی هستند که به سیستم عامل اندروید یا اندرویدTV مجهزند و به نمایشگرهایی مانند تلویزیون متصل می‌شوند. اندروید باکس نت باکس مدل شاین به همراه ریموت کنترل بلوتوثی با اتصال اندروید باکس‌ به تلویزیون تمام قابلیت‌های اندروید یا اندرویدTV روی تلویزیون قابل دسترسی خواهد بود. در واقع اندروید باکس همچون خانه‌ای برای اندروید تی وی عمل می‌کند. یعنی برای داشتن تلویزیون هوشمند لازم نیست حتما یک تلویزیون هوشمند تهیه کنید! با خرید اندروید باکس و نصب آن روی تلویزیون‌های عادی هم می‌توان از اندروید  یا اندرویدTV بهره برد.

مطالب پیشنهادی:
اندروید باکس یا تلویزیون هوشمند؟ 
اندروید باکس چیست؟

اندروید باکس چه تفاوتی با دیگر تی وی باکس‌ها دارد؟

همان‌گونه که در بالا هم اشاره شد، اندروید باکس‌ها در واقع قسمتی از دنیای تی وی باکس‌ها هستند. با این وجود مهم‌ترین تفاوت اندروید باکس با دیگر تی وی باکس‌ها در این است که اندروید باکس‌ها مجهز به سیستم عامل اندرویدTV هستند و از این رو از تی وی باکس‌های دیگر مانند ست‌تاپ باکس‌ها هوشمندتر هستند و قابلیت‌های بسیار بیشتری را برای مصرف‌کننده به ارمغان می‌آورند. داشتن یک اندروید باکس مساوی است با داشتن یک تلویزیون هوشمند و امکان بهره بردن از تمام امکانات اندروید تی وی.

گوگل تی وی (Google TV) چیست و چه رابطه‌ای با اندروید تی وی دارد؟

گوگل تی وی در واقع پوسته و به اصطلاح لانچری است که گوگل از سال 2020 بر روی برخی از دستگاه‌هایی که دارای اندرویدTV هستند منتشر کرده است. گوگل تی وی همانند پوسته‌ای جدید است که بر روی سیستم عامل اندرویدTV اجرا می‌شود و رابط کاربری جدیدی با شکل و شمایل جدیدتر و اندکی بهبود‌یافته‌تر بر روی اندرویدTV را ارائه می‌دهد.

رابط کاربری گوگل تی وی Google TV

گوگل تی وی چه ویژگی‌هایی دارد؟

مهم‌ترین تفاوت گوگل تی وی با رابط کاربری پیشفرض اندرویدTV استفاده از توانایی‌های گوگل در پیش‌بینی رفتار کاربران با توجه به سابقه‌ی فعالیت‌های قبلی آن‌هاست.  طراحی گوگلTV به گونه‌ای انجام شده است که دسترسی کاربران به محتوای مورد‌علاقه‌شان و محتوایی که قبلا تماشا کرده‌اند از طریق صفحه Home دستگاه راحت‌تر شود. همچنین اگر در هر دستگاه دیگری که به اکانت گوگل شما متصل باشد فیلم یا سریالی را پیدا کنید که می‌خواهید بعدا تماشا کنید با زدن تیک Watch Later آن اثر در صفحه‌ی خانه تلویزیون شما ظاهر خواهد شد و به راحتی می‌توانید آن را تماشا کنید!

آیا گوگل تی وی از اندروید تی وی بهتر است؟

هدف گوگل از ساختن گوگل تی وی و عرضه‌ی آن روی اندروید تی وی ارتقای کیفیت تجربه‌ی کاربران هنگام استفاده از اندروید تی وی بود. از این رو گوگل تی وی تجربه کاربری اندکی بهبودیافته و روان‌تر را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. ولی این تفاوت‌ها به حدی نیست که اندرویدTV را کنار گذاشت!

آیا گوگل تی وی جایگزین اندروید تی وی خواهد شد؟

از سال 2020 که گوگل تی وی منتشر شده است بخشی از دستگاه‌های دارای اندروید تی وی هم به آن مجهز شده‌اند. هدف گوگل این است که گوگل تی وی رابط کاربری و چهره‌ی اصلی تمام تلویزیون‌هایی که از اندروید تی وی استفاده می‌کنند باشد.  

جمع‌بندی مقاله اندروید تی وی

در این مقاله از مجله نت باکس:

  • با اندرویدTV به طور کامل آشنا شدیم.
  • تفاوت اندرویدTV و دیگر سیستم عامل‌های تلویزیون‌ها هوشمند را فهمیدیم.
  • با نقاط ضعف و فوت اندروید TV آشنا شدیم.
  • با اپلیکیشن‌های مختلفی که روی اندروید TV می‌توان استفاده کرد آشنا شدیم.
  • فهمیدم که لانچر چیست و چه کاری انجام می‌دهد.
  • با اندروید باکس آشنا شدیم.

نظر شما در مورد اندروید tv چیست؟ نظرات خود را در قسمت نظرات مقاله با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سوالی در مورد اندروید tv دارید می‌توانید در قسمت نظرات از ما بپرسید تا پاسخگوی شما باشیم.

سوالات متداول کاربران

اندروید تی وی چیست و چه کاربردهایی را دارد؟

اندروید تی وی نسخه‌ای از سیستم عامل اندروید است که برای کار در تلویزیون با استفاده از ریموت کنترل بهینه شده است.

آیا اندروید باکس نت باکس از اندروید تی وی استفاده می‌کند؟

بله اندروید باکس نت باکس دارای سیستم عامل اندروید تی وی است ولی با ظاهری متفاوت، چون در آن از لانچر اختصاصی نت باکس استفاده می‌شود.

آیا می‌توان در اندروید تی وی تلوبیون و آپارات تماشا کرد؟

بله برای تماشای محتوای این دو پلتفرم، یا می‌توانید با مرورگر تلویزیون به سایت تلوبیون یا آپارات مراجعه کنید و یا نسخه اندروید تی وی این دو اپلیکیشن را روی تلویزیون خود نصب کنید.
ثبت دیدگاه