6 ویژگی تلویزیون هوشمند که باید بشناسید

این روزها نام تلویزیون‌های هوشمند را زیاد می‌شنویم، اما تلویزیون هوشمند چیست؟ ویژگی تلویزیون هوشمند که آن را از تلویزیون معمولی متمایز می‌کند چیست؟ در این مطلب از مجله نت باکس قرار است دقیقا به پاسخ این دو پرسش بپردازیم و ببینیم که آیا راهی برای هوشمند کردن تلویزیون معمولی وجود دارد یا نه؟ پس پیشنهاد می‌کنیم حتما تا انتهای این مطلب جذاب و کاربردی همراه ما باشید تا اگر قصد خرید تلویزیون هوشمند دارید، آگاهانه این کار را انجام دهید.

تلویزیون هوشمند چیست؟

تلویزیون‌های هوشمند یا همان اسمارت تی وی (Smart Tv) تفاوت اساسی با تلویزیون‌های قدیمی دارند. تلویزیون از ابتدا تا امروز مدام در حال تغییر بوده است. در گذشته تلویزیون‌ها پخش کننده‌های یک طرفه صدا و و تصویر بودند و بجز تغییر کانال یا کاهش و افزایش صدا تعامل دیگری با کاربر نداشتند. پس از آن تحولات زیادی روی تلویزیون‌ها اتفاق افتاد تا امروز که به تلویزیون‌های هوشمند بدل شده‌اند.

در گذشته، هوشمند بودن تلویزیون با اتصال آن به اینترنت مشخص می‌شد، اما امروزه هوشمند بودن تلویزیون‌ها تنها به اینترنت محدود نمی‌شود و باید سیستم عامل، ویژگی‌های سخت افزاری و … را هم در نظر گرفت تا دید که آیا یک تلویزیون هوشمند است یا نه.

در این مطلب از مجله نت باکس قرار است درباره تلویزیون‌های هوشمند و ویژگی‌های آن‌ها صحبت کنیم تا اگر قصد خرید تلویزیون یا ارتقا آن را دارید، بتوانید درست و سنجیده تصمیم بگیرید. البته که اگر به دنبال راهنمای خرید تلویزیون بر اساس قیمت هستید، خواندن مطلب معرفی تلویزیون‌های زیر 20 میلیون تومان در بازار ایران + قیمت 1403 را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

تلویزیون اسمارت چیست

فرق تلویزیون هوشمند و معمولی

از مهمترین تفاوت‌های تلویزیون‌های معمولی و هوشمند می‌توان به امکان تعامل اشاره کرد. تلویزیون‌های قدیمی و معمولی امکان تعامل کاربر یا پردازش دستوراتی بجز تعویض کانال، تغییر تنظیمات و صدا نداشتند و کاربر تعامل دیگری با تلویزیون نداشت.

در مقابل تلویزیون‌های هوشمند به راحتی با کاربر تعامل دارند و کاربر با اتصال به اینترنت و نصب نرم افزار عملکردی متفاوت از تماشای فیلم و سریال در کنار وبگردی و نصب نرم افزارهای مختلف را برای مخاطب به ارمغان می‌آورند.

فرق تلویزیون هوشمند و معمولی

ویژگی‌های تلویزیون هوشمند

همانطور که در ابتدا گفتیم، هوشمند بودن تلویزیون چیزی فراتر از تنها اتصال آن به اینترنت است و یک تلویزیون هوشمند باید ویژگی‌های دیگری هم داشته باشد تا بتوان آن را هوشمند نامید. در این بخش درباره این ویژگی‌ها صحبت می‌کنیم.

البته خوب است بدانید که 6 ویژگی زیر را ممکن است همه تلویزیون‌های هوشمند همزمان نداشته باشند و همین موضوع است که باعث می‌شود برخی تلویزیون‌ها محبوب باشند و برخی دیگر نه.

برای مثال ممکن است در هنگام مقایسه تلویزیون‌های هوشمند با یکدیگر ببینید که تلویزیون هوشمند سامسونگ با صفحه OLED و سیستم عامل تایزن به بازار ارائه شده، در حالی که تلویزیون هوشمند ال جی با سیستم عامل اندروید و صفحه نمایشگر QNED هم در بازار موجود است و هر دو از نمونه‌های محبوب بازارند. هر دو تلویزیون گفته شده هوشمند هستند، اما ویژگی‌های مشابهی از نظر صفحه نمایشگر و سیستم عامل ندارند.

پس حواستان باشد که در حین خرید به چه مواردی توجه می‌کنید به دنبال چه چیزی هستید و پس از اولویت بندی نیازهایتان می‌توانید اقدام به خرید تلویزیون هوشمند کنید.

در مطلب 10 اشتباه رایج در خرید تلویزیون برایتان 10 نکته مهم خرید تلویزیون را جمع آوری کردیم که کمک می‌کند بهترین تلوزیون را برای خانه خود انتخاب کنید و گول تبلیغات و اسم‌های عجیب را نخورید.

داشتن سیستم عامل

تلویزیون‌های قدیمی سیستم عامل نداشتند و تنها دارای بخش عملیاتی مختصری بودند که امکان ویرایش برخی تنظیمات را به کاربر می‌داد، اما امروزه یک ویژگی تلویزیون هوشمند، داشتن سیستم عامل است.

در واقع می‌توان گفت که سیستم عامل تلویزیون یکی از مهمترین فاکتورها برای هوشمند بودن آن است، قبلا در مقاله انواع سیستم عامل تلویزیون به شما گفتیم که برندهای مختلف تلویزیون از چه سیستم عاملی استفاده می‌کنند و ویژگی هر کدام چیست. در این بخش هم به اختصار درباره انواع سیستم عامل تلویزیون صحبت خواهیم کرد تا با آن آشنا باشید.

  • سیستم عامل تلویزیون ال جی: تلویزیون هوشمند ال جی با سیستم عامل وب اوس WebOS به بازار ارائه شد.
  • سیستم عامل تلویزیون سامسونگ: تلویزیون هوشمند سامسونگ سیستم عامل تایزن Tizen است.
  • سیستم عامل تلویزیون هایسنس: تلویزیون هایسنس از سیستم عامل ویدا استفاده می‌کند.
  • سیستم عامل تلویزیون گوگل: سیستم عامل تلویزیون گوگل اندروید است و انقلابی بزرگ در صنعت تلویزیون به پا کرد، اما تولید تلویزیون خود را گسترش نداد و به جای آن سعی کرد اندروید تی وی را وارد بازار کند. تقریبا امروزه تمام برندهای تولید تلویزیون با این سیستم عامل تلویزیون‌های هوشمند خود را به بازار ارائه می‌کنند.

اندروید یا اندروید تی وی؟ مسئله این است!

فرق اندروید تی وی و اسمارت تی وی

اندروید تی وی و اسمارت تی وی ویژگی‌های مشابهی دارند، اما تفاوت آن‌ها در سیستم عاملشان است. سیستم عامل اندروید tv همانطور که از نامش پیداست اندروید است، اما سیستم عامل تلویزیون‌های هوشمند دیگر ممکن است تایزن، وب او اس، روکو یا اندروید باشد.

تفاوت گوگل تی وی و اندروید تی وی

از جمله مهمترین سوالاتی که ذهن همه افراد را درگیر می‌کند، تفاوت گوگل تی وی با اندروید تی وی است. در واقع هر دوی این دو مورد یک سیستم عامل تلویزیون اندرویدی است که رابط کاربری متفاوتی دارند. اندروید تی وی اجازه دانلود فیلم و اپلیکیشن‌های مختلف از گوگل پلی را به شما می‌دهد و رابط کاربری آن براساس نوع تلویزیون طراحی شده است، اما گوگل تی وی یک رابط کاربری نوین برای اندروید Tv است که توسط گوگل ارائه داده شده است و بیشتر مناسب پخش و جست‌وجوی محتواست.

تفاوت تلویزیون اسمارت با اندروید

کیفیت تصویر تلویزیون هوشمند

تلویزیون‌های هوشمند با به کارگیری جدیدترین فناوری‌های نمایشگر تلویزیون کیفیت تصویر بالایی را ارائه می‌کنند که تجربه کاربر در تماشای تلویزیون و کار با آن را ارتقا می‌دهد. تلویزیون‌های هوشمند با نمایشگر‌های QLED، OLED و LED ارائه و کیفیت‌های Full HD، 4K و 8K را پشتیبانی می‌کنند.

انواع صفحه نمایش تلویزیون LCD، LED، OLED و QLED | فرقشان چیست؟

اتصال به اینترنت

مهمترین فرق تلویزیون هوشمند با معمولی اتصال آن به اینترنت است. در واقع باید گفت که از جمله مهمترین دلایلی که تلویزیون‌های هوشمند انقلابی در صنعت به پا کردند، امکان اتصال آن‌ها به اینترنت بود. تلویزیون‌های هوشمند با اتصال به اینترنت دروازه‌ای به سمت جهان محتوا باز می‌کنند و شما می‌توانید با تلویزیون خود ساعت‌ها وبگردی کنید و سرگرم شوید.

اتصال بی‌سیم به دستگاه‌های مجاور

یکی دیگر از ویژگی‌های تلویزیون‌های هوشمند امکان اتصال بی‌سیم که دستگاه‌هایی مانند لپ تاپ و موبایل است که شما را از شر سیم‌های مختلف راحت خواهد کرد. البته که باید توجه داشته باشید پشتیبانی کردن لپ تاپ یا موبایل از این قابلیت‌ها هم امری ضروری است. میرور کردن موبایل و لپ تاپ روی تلویزیون های هوشمند نسل جدید کاری آسان است که در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود.

میرور کردن موبایل روی تلویزیون

قابلیت‌های نرم افزاری؛ مهمترین ویژگی تلویزیون هوشمند

امکان نصب نرم افزار روی تلویزیون هوشمند از مهمترین ویژگی‌های آن است. سیستم عامل تلویزیون هوشمند، به ویژه اندروید تی وی‌ها، به شما این امکان را می‌دهند تا از تلویزیون خود نهایت استفاده را ببرید و برنامه‌هایی را روی تلویزیون خود نصب کنید که استفاده شما از تلویزیون را متحول می‌کنند و سرگرمی‌های متنوع‌تری را در اختیار شما می‌گذارند.

فرمان‌های صوتی، امکان بازی‌های آنلاین و کنترل برخی دستگاه‌های هوشمند خانه از دیگر قابلیت های تلویزیون هوشمند نسل جدید است.

در این بخش به امکان نصب نرم افزار روی تلویزیون اشاره کردیم، اما آیا نصب و بازی کردن با اندروید باکس و اندروید تی وی ممکن است؟ در پاسخ باید گفت که بله، از دیگر ویژگی تلویزیون هوشمند می‌توان به امکان نصب و بازی روی تلویزیون (بازی‌های سبک اندروید تی وی) اشاره کرد.

امکان استفاده از IPTV

سیستم‌های تماشای آنلاین فیلم و ویدیو یا همان IPTV‌ها از جمله سرویس‌های محبوب در میان کاربران تلویزیون‌های هوشمند هستند که به کاربران اجازه می‌دهند با اینترنت به تماشای محتوای مورد نظر خود بنشینند. برای اطلاع بیشتر درباره IPTV سری به مقاله IPTV چیست و چگونه کار می‌کند بزنید.

iptvچیست

تبدیل تلویزیون معمولی به هوشمند

اگر تلویزیون شما هوشمند نیست و تمایل به استفاده از امکانات تلویزیون‌های هوشمند دارید، قطعا با مشاهده قیمت‌های تلویزیون هوشمند ال جی و سامسونگ ناامید شده‌اید و به دنبال یک تلویزیون هوشمند ارزان هستید.

خبر خوشی برایتان داریم! نیازی به تعویض تلویزیون نیست و به واسطه نت باکس خیلی راحت می‌توانید تلویزیون معمولی را به هوشمند تبدیل کنید.

اندروید باکس‌های نت باکس از جمله تی وی باکس‌هایی است که می‌تواند به شما کمک کند تا استفاده از تلویزیون خود را متحول کنید. اندروید باکس‌ها به واسطه داشتن سیستم عامل اندروید که به شما امکان نصب و استفاده طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها را می‌دهد بسیار محبوب هستند و تلویزیون شما را به راحتی و با کمترین قیمت به یک تلویزیون هوشمند بدل می‌کنند. 

ثبت دیدگاه