اندروید باکس یک دستگاه استریم محتوا روی تلویزیون است که با کابل HDMI به تلویزیونهای هوشمند و معمولی نصب میشود. اما گوگل کروم کست یک دانگل است که به طور مستقیم به تلویزیون وصل شده و امکان کست کردن از گوشی هوشمند روی تلویزیون را فراهم کرده است. اندروید باکس رابط کاربری (user interface) و کنترل دارد و میتوان روی آن برنامه نصب کرد اما کروم کست کنترل ندارد و دسترسی به برنامه جدید ندارد.
در این مقاله به مقایسه اندروید باکس و کروم کست پرداختهایم. منظور ما از کروم کست، دانگل استیکی گوگل برای استریم محتوا است و این متفاوت با محصول جدید گوگل یعنی “کروم کست با گوگل تی وی” (CHROMECAST WITH google TV) است.
مقایسه اندروید باکس و کروم کست
به مقایسهی اندروید باکس و کروم کست رسیدیم و اتفاقا زمان خوبی است که تفاوتهای این دو دستگاه اشتراکگذاری محتوا روی تلویزیون را با هم مقایسه کرده و تفاوت میان آنها را بیرون بکشیم. چرا که اندروید باکس و کروم کست یکی نیستند.
تی وی باکسها که ما آنها را تحت عنوان اندروید باکس میشناسیم، دستگاههایی هستند که با پورت HDMI به تلویزیون وصل میشوند و سپس تلویزیون شما را هوشمند میکنند. البته بهتر است بگوییم که قابلیتهای تلویزیون هوشمند را به آن اضافه میکند. در واقع شما زمانی میتوانید از قابلیتهای تلویزیون هوشمند به کمک اندروید باکس بهره ببرید که دستگاه را به تلویزیون خود وصل داشته باشید.
این اولین مسئله در مقایسه اندروید باکس و کروم کست است. اینکه هر دوی این دستگاههای برای اشتراک گذاری محتوا روی تلویزیون هستند. اندروید باکس 4K و کروم کست محبوبترین تی وی باکسهای بازار صوتی و تصویری هستند. اما معنای هر کدام چیست و تفاوت اندروید باکس و کروم کست چهها هستند؟
گوگل کروم کست (Google Chromecast) چیست؟
گوگل کروم کست یک دستگاه کوچک و کاربردی است که توسط شرکت گوگل در حوالی سال 2012 طراحی و ساخته شده است. این دستگاه به پورت HDMI تلویزیون وصل میشود و به کمک آن میتوانید انواع محتوا را از تلفن، تبلت و لپ تاپ خود روی تلویزیون پخش کنید. بعلاوه که امکان پخش فیلم از پلتفرمهای یوتیوب، هولو و نتفلیکس روی تلویزیون را نیز فراهم کرده است. شما با استفاده از برنامه گوگل هوم – google home میتوانید هرآنچه روی صفحه نمایش تلفنتان است را بر روی صفحه نمایش میرور کنید.
اندروید باکس (Android box) چیست؟
اندروید باکس یا تی وی باکس یا ست تاپ باکس که اگرچه اسامی متفاوت هستند، اما تقریبا همگی اشاره به وسیلهای دارند که ما در داخل کشور آن را تحت عنوان اندروید باکس میشناسیم. در اولین گام از مقایسه اندروید باکس و کروم کست میتوان گفت که اندروید باکس مشابه با کروم کست است از این لحاظ که به همان روشی که کروم کست یا فایراستیک به تلویزیون وصل میشود، اندروید باکس را نیز میتوان وصل کرد. امکان تماشای سرویسهای استریم فیلم و سریال نتفلیکس، هولو، فیلیمو، نماوا، فیلم نت و … روی تلویزیون نیز وجود دارد.
در مقایسه اندروید باکس و کروم کست همین جا یک تفاوت بارز مشخص میشود، آن هم قابلیت نصب برنامه جدید روی تلویزیون است. با اندروید باکس امکان نصب برنامه روی تلویزیون (چه هوشمند و چه معمولی) وجود دارد. اینگونه است که از اندروید باکسها تحت عنوان هوشمند ساز تلویزیون نیز یاد میشود.
پیشنهاد می کنم: اگر به دنبال هوشمند کردن تلویزیون معمولی و قدیمی خود هستید، کلیک کنید.
مزیت نصب برنامه روی تلویزیون با اندروید باکس در مقایسه با کروم کست این است که کاربران مجبور نیستند برای یک برنامه دستگاه دیگری را تهیه و جداگانه از آن استفاده کنند. چرا که اندروید باکس مجهز به سیستم عامل اندروید است و برنامههای نسخه اندروید تی وی را میتوان روی آن نصب کرد. برای این کار کافی است که اندروید باکس را به تلویزیون وصل کنید و اپلیکیشنهای مد نظر خود را دانلود و نصب کنید.
پیشنهاد می کنم: روشهای نصب برنامه روی تلویزیون را حتما مطالعه کنید.
تفاوت های اندروید باکس و کروم کست
با مقایسه اندروید باکس و کروم کست چند تفاوت میان این دو سخت افزار برجسته خواهد شد که در ادامه آوردهایم.
رابط کاربری – User Interface
اولین مورد در مقایسه اندروید باکس و کروم کست مربوط به رابط کاربری است. اندروید باکس دارای رابط کاربری یا لانچر است. شما برای استفاده از آن نیازی به تلفن یا تبلت ندارید. در واقع این وسیله مانند یک گوشی همراه هوشمند است که صفحه نمایش ندارد. برای اینکه به برنامهها و محتواهای آن دسترسی داشته باشید باید آن را به صفحه نمایشگر مانند تلویزیون وصل کنید.
اما کروم کست با تلفن همراه کار میتواند کار کند. یعنی شما باید یک محتوا را در گوشی باز کنید یا برنامهای را اجرا کنید تا آنچه که مد نظرتان است روی تلویزیون به نمایش درآید.
برای رابط کاربری میتوانیم رابط کاربری نت باکس (NetUI) را مثال بزنیم. این رابط کاربری از سرویسهای اختصاصی نت باکس است که دسترسی مستقیم و بسیار آسان کاربر به بخشهای مختلف را فراهم کرده است.
امکان بازی و گیم روی تلویزیون – Gaming
اگر بخواهید به کمک کروم کست روی تلویزیون بازی کنید، باید از تلفن یا تبلت خود به عنوان کنترل و دسته بازی استفاده کنید. از طرفی امکان بازیهایی برای شما فراهم است که گوشی همراه شما از آن ساپورت میکند.
فیچر بازی در مقایسه اندروید باکس و کروم کست مشترک است. اما اندروید باکس ویژگیهای پیشرفتهتری نسبت به کروم کست دارد. از جمله اینکه اندروید باکسهای خوب بازار مانند نت باکس مدل شاین مجهز به ریموت کنترل بلوتوثی و ایرماوس هستند و این کار کردن با تلویزیون را بسیار آسان کرده است.
امکان اضافه کردن صفحه کلید و ماوس به اندروید باکس نیز دیگر ویژگی خوب این دستگاه برای بازی کردن است. بماند که برخی از اندروید باکسها با ویژگیهای سختافزاری خاص کاملا برای گیم کاستومایز شدهاند. یعنی در مقایسه اندروید باکس و کروم کست از نظر دسترسی به بازی و گیم، اندروید باکس بهتر عمل خواهد کرد.
در دسترس بودن برنامه ها – Availability of Apps
شاید مهمترین بحث در مقایسه اندروید باکس و کروم کست این مورد باشد. از نظر برنامههای پشتیبانی شده تفاوتهای زیادی در مقایسه اندروید باکس و کروم کست مشخص خواهد شد. هر دو دستگاه از برنامههایی مانند نتفلیکس، هولو، HBO Now و … پشتیبانی میکنند و بخصوص سرویسهای استریم خارجی کاملا در دسترس هستند. اما کروم کست هیچ برنامه داخلی ندارد یعنی شما باید برنامه را روی دیوایس هوشمند دیگری از جمله گوشی همراه، تبلت یا کامپیوتر خود داشته باشید. مگر اینکه نسخههای جدید کروم کست گوگل تی وی را خریداری کنید. این مدل کروم کست هم کنترل دارند و هم امکان دسترسی به برنامههای بیشتر در آن امکان پذیر است.
نکته مهم: “کروم کست با گوگل تی وی” را میتوان همان گوگل تی وی دانست. یعنی گوگل یک دستگاه استریم تی وی باکس را ارائه داده و در عین حال از نام کروم کست و شکل ظاهری آن در محصول جدید خود استفاده کرده است. در نظر داشته باشید که این محصول متفاوت با کروم کست گوگل است که در این مقاله بررسی و مقایسه شده است.
در حالیکه اندروید باکس اینگونه نیست. بسیاری از برنامهها بخصوص اپلیکیشنهای ایرانی به طور جداگانه بر روی اندروید باکس قابل نصب است. از طرفی امکان دانلود و نصب برنامه جدید نیز مهیا است. در این راستا باید از گوگل پلی استفاده کنید. البته از آنجایی که این روزها گوگل پلی استور در داخل ایران تحریم شده است، نت باکس از فروشگاه اندرویدی خود تحت عنوان نت استور رونمایی کرده است که هر برنامهای را میتوانید از آنجا روی تلویزیون خود نصب کنید.
شما برای تماشای فیلیمو، نماوا یا فیلم نت روی تلویزیون باید برنامه را روی گوشی نصب کنید تا با کروم کست روی تلویزیون مشاهده کنید. اما در نت باکس این برنامهها به همراه اپلیکیشنهای پرکاربرد اندروید تی وی به صورت پیشفرض برای کاربران نصب شده است.
تفاوت کروم کست و اندروید باکس از نظر عملکرد – Chromecast
کروم کست یک سخت افزار استیکی با پورت HDMI و اتصال وای فای است اما اندروید باکس، پردازنده کامپیوتری دارد، مجهز به حافظه رم و فضای ذخیرهسازی است. بعلاوه که آپشنهای بیشتری برای اتصال دستگاهها دیگر با پورت USB و درگاه AV را نیز فراهم کرده است.
مقایسه قیمت اندروید باکس و کروم کست – Price
به اتفاق هم به بررسی و مقایسه اندروید باکس و کروم کست پرداختیم. دیدیم که آپشنها و قابلیتهای اندروید باکس یا تی وی باکس به مراتب بیشتر از دانگل کروم کست است. برای همین قیمت اندروید باکس طبیعی است که بیشتر از استیک کروم کست باشد. اما همین الان دانگل HDMI گوگل کروم کست مدل 3rd Generation با قیمتی کم و بیش مانند اندروید باکس به فروش میرسد.
کدام اندروید باکس را بخریم؟
ماجرای انتخاب از میان پرفروشترین اندرویدباکسهای بازار همواره برای کاربران جای سوال دارد. اگر به دنبال خرید اندروید باکس برای تماشای فیلم و سریال ایرانی و خارجی روی تلویزیون هستید و کانالهای تلویزیونی، ورزشی، نقد و بررسی تکنولوژی، بازار خودرو و … برایتان اهمیت دارد به شما اندروید باکس نت باکس مدل پرایم و شاین را پیشنهاد میکنیم.
مقایسه اندروید باکس نت باکس مدل شاین و دانگل HDMI گوگل کروم کست مدل 3rd Generation
مقایسه اندروید باکس و کروم کست را با بررسی یک مدل از هر کدام تمام خواهیم کرد. دانگل HDMI گوگل کروم کست مدل 3rd Generation یک وسیله بی سیم استیکی است که با قرارگیری در پشت تلویزیون و از طریق اینترنت امکان تماشای فیلم با کیفیت بالا و گوش دادن به موسیقی را آسان کرده است. بعلاوه که امکان نصب به اسپیکرهای خانگی که به گوگل دیوایس متصل هستند را نیز دارد. از طرف دیگر آن را باید به یک گوشی هوشمند وصل کرد و فرقی ندارد که ios است یا اندروید. تنها مسئلهای مطرح در حال حاضر برای این دانگل، بحث فیلترینگ است که استفاده از فیچرهای آن را برای ایرانیان بلااستفاده کرده است. نداشتن کنترل، مشکلات آپدیت و … از مواردی است که خریداران باید بدانند.
اندروید باکس نت باکس مدل شاین یک وسیله سخت افزاری مربعی با سیستم عامل اندروید نسخه 10 است. مجهز به وای فای دو بانده (2.4GHz و 5GHz) و پردازنده داخلی allwinner H616، حافظه داخلی 16 گیگابایت و رم 2 که از حافظه جانبی تا 2 ترابایت نیز حمایت میکند. اگر بحث فیلترینگ را به میان نیاوریم، شما از تمام خدمات و سرویسهای خارجی میتوانید روی نت باکس استفاده کنید. حال با در نظر گرفتن تحریمها و فیلترینگها نیز نت باکس جایگزینها و راهکارهای بسیار خوبی برای راحتی حال کاربران تلویزیون ارائه داده است. از جمله اینکه فروشگاه اندرویدی نت استور را برای دانلود و نصب برنامه ایجاد کرده است.
سوالات متداول
تفاوت کروم کست و اندروید باکس چیست؟
کروم کست یک دانگل استیکی برای نمایش محتوا از گوشی روی تلویزیون است اما اندروید باکس یک وسیله سخت افزاری است که امکان نصب برنامه و دیگر قابلیتهای تلویزیون هوشمند را نیز دارد.
آیا کروم کست با گوگل تی وی از دانگل کروم کست بهتر است؟
بله چرا که لانچر و کنترل به آن اضافه شده است.
اندروید باکس بهتر است یا کروم کست گوگل؟
قطعا اندروید باکس، چرا که این روزها خود گوگل نیز از گوگل تی وی رونمایی کرده است که مشابه اندرویدباکس است.
آیا می توان با اندروید باکس محتوا را از گوشی روی تلویزیون نمایش داد؟
بله با اندروید باکس نت باکس امکان کست از گوشی هوشمند سیستم عامل اندروید و آیفون ممکن است.
ثبت دیدگاه