حافظهی رم اندروید باکس و تاثیر آن روی عملکرد
در این نوشتار از مجلهی نت باکس بررسی میکنیم که حافظهی رم اندروید باکس چه تاثیری روی عملکرد آن دارد؟
حافظهی رم اندروید باکس چیست؟
فراتر از مسائل فنی که البته میتوانید در ویکیپدیا جزئیات آنرا مطالعه کنید، حافظهی رم محلی است که پردازنده مستقیما با آن کار میکند. در واقع پردازنده، تنها رم را میشناسد و با استفاده از آن است که قادر است عملیاتهای مختلفی مانند اجرای یک برنامه را انجام دهد. رم این امکان را فراهم میکند که پردازنده بتواند دادهها را بدست آورد و به این ترتیب، انجام یک فرآیند پردازشی، سریعتر صورت میگیرد.
اینطور تصور کنید که میتوانید دادهها را در کمترین زمان بدست آورید؛ این مزیت بزرگی برای عملیات پردازش است. این سرعت در دسترسی به دادهها ناشی از تکنولوژی به کار رفته در این نوع حافظههاست که نسبت به تکنولوژی حافظههای سخت (هارد درایوها) و حافظههای جامد (SSD ها) گرانتر است.
تفاوت حافظهی رم اندروید باکس با حافظهی داخلی آن در چیست؟
در دنیای کامپیوترها، رم را میتوانید یک فضای کار تصور کنید که کامپیوتر در آن وظایف خود را انجام میدهد. مثلا وقتی یک برنامه را باز میکنید از حافظهی رم برای ذخیرهسازی دادههایی که کامپیوتر مشغول کار با آنهاست استفاده میشود. از طرف دیگر کامپیوترها عموما حافظههای سخت (hard disk) یا حافظه جامد (solid drive) نیز دارند که دادهها روی آنها به مدت نامحدود میتواند ذخیره شود. برای مقایسه میتوان گفت دادههای روی حافظه رم از بین رفتنی (یا فرار) هستند و با قطع شدن برق پاک میشوند اما حافظهی سخت یا جامد همیشگی هستند تا زمانی که توسط یک عامل خارجی(شخص یا یک برنامه) پاک شوند.
رم (RAM) چه ارتباطی با ورژن سیستم عامل (اندروید) دارد؟
همانطور که قبلا اشاره شد وقتی یک برنامه باز میشود، دادههای خود را روی رم قرار میدهد تا پردازنده در کمترین زمان به آنها دسترسی پیدا کند. سیستم عامل نیز چنین کاری انجام میدهد. به محض بالا آمدن سیستم عامل، برنامههای سیستمی، روی رم قرار میگیرند تا عملکرد پردازش را سرعت ببخشند. حال هر چقدر سیستم عامل پیشرفتهتر باشد، معمولا تعداد برنامههای سیستمی بیشتری دارد (چون ویژگی و امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد). برای مثال حافظهی رم مورد نیاز برای اندروید ورژن ۶ حدودا ۴۰۰ مگابایت است.
به عنوان یک گزارهی عمومی، حداقل حافظهی رم مورد نیاز برای سیستم عامل اندروید تا نسخه ۸ بین ۷۰۰ مگابایت تا ۱ گیگابایت است اما عجله نکنید! این تنها حافظهی مورد نیاز برای خود سیستم عامل است.
مقدار کافی برای حافظهی رم اندروید باکس چقدر است؟
حافظهی رم اندروید باکس به نسخهی سیستم عامل وابستگی مستقیم دارد. اگر از ورژن اندروید ۶ به پایین استفاده میکنید، حداقل حافظهی رم که نیاز دارید ۱ گیگابایت است. دقت داشته باشید که اولا وقتی از ۱ گیگابایت رم صحبت میکنیم در واقع تمام این حافظه در اختیار نیست! (حدودا ۸۰۰ مگابایت آن در دسترس است) و ثانیا همانطور که قبلا اشاره شد از این ۱ گیگابایت، ۴۰۰ مگابایت به تنهایی در اختیار سیستم عامل است.
طبق محاسبات صورت گرفته توسط نتباکس هر یک از اپلیکیشنهای پخشکنندهی محتوا (فیلیمو و نماوا) به حداقل ۱۰۰ مگابایت حافظهی رم نیاز دارند. اپلیکیشن لانچر نیز حداقل به همین مقدار رم نیاز دارد. بنابراین اگر همزمان حداقل ۳ اپلیکیشن را باز نگه دارید حافظهی رم شما پر میشود و دستگاه شروع به نشان دادن لگ و مشکل میکند.
اگر از ورژن بالاتر اندروید استفاده میکنید (۷ و بالاتر) حداقل رم مورد نیاز ۱.۵ گیگابایت خواهد بود. سیستم عامل اندروید از ورژن ۷ و بالاتر ویژگیهایی دارد که حداقل ۷۰۰ مگابایت رم را لازم دارد. بنابراین اگر از ورژن ۷ به بالا استفاده میکنید باید حداقل مقدار رم مورد نظر برای دستگاه خود را ۱.۵ گیگابایت در نظر بگیرید.
دقت داشته باشید که تمامی مقدارهای ذکر شده در بالا، حداقل مقدار مورد نیاز بودند. اگر میخواهید روی اندروید باکس خود بازی اجرا کنید احتمالا مقدار رم بیشتری نیاز دارید (مثلا ۲ گیگابایت برای اندروید ۷ به بالا).
چطور برخی از اندروید باکس ها با رم ۱ گیگابایت هم کار میکنند؟!
در نت باکس هم اندروید باکس هایی مانند نت باکس اکو وجود داشتهاند که با یک گیگابایت حافظهی رم عملکرد قابل قبولی از خود نشان دادهاند! دلیل این است که در این دستگاه به صورت نرمافزاری از اینکه چند اپلیکیشن به طور همزمان باز باشند جلوگیری شده است! لذا این دستگاهها با حافظهی رم ۱ گیگابایتی هم عملکرد قابل قبولی ارائه میدهند.
دیدگاه کاربران
رضا
سلام خسته نباشید اندروید باکس هم مثل دگیر دستگاه های اندرویدی نیازی به آنتی ویروس داره یا نه؟ اگه نیاز داره چی پیشنهاد میکنید و اگر امکان داره یه برنامه خوب و سبک معرفی کنید برای پاکسازی و کلیر کردن فایل های پنهان دستگاه
پدرام رزمجو
خیلی لزومی نداره این موارد رو انجام بدین. مشکلی پیش نمیاد معمولا. مگر اینکه کار واقعا ویژه ای بخواین انجام بدین که ریسک داشته باشه.